Skip to main content

Webáruház üzemeltetés és karbantartás

A webáruházak dinamikus weboldalak, összetett rendszerek, ahol a zajló folyamatokat szükséges ellenőrizni, követni. A hibák monitorozása napi szinten történik. Folyamatos felügyeletet biztosítunk, ezzel szavatoljuk a naprakész, hibamentes működést. Az üzemeltető által kért módosításokat (új fejlesztések kivételével), tartalomfeltöltéseket is ezen munka keretein belül végezzük.

Fontos a napi többszöri biztonsági mentés levezénylése, az állományok redundáns tárolása. Ezeket érdemes minimálisan 30 napra megőrizni. Kiemelt figyelmet kell fordítani a hackertámadások elhárítására, a vírus- és kémprogramok elleni fokozott védelemre.

Egy webshopnál rendkívül fontos a folyamatok monitorozása, hogy semmi ne akadályozza a vásárlások lebonyolódását. Ki örülne neki, ha akár csak egy napra is bezárna az online boltja?

Mi következik abból, ha feltörnek egy webáruházat?

Akár napokra, hetekre leállhat az értékesítés.
18 év fölöttieknek szóló tartalmú hirdetések jelenhetnek meg.
Kéretlen levelek ezreit küldhetik ki a webshopjának nevében, ezért a nagy szolgáltatók (pl. Google) azonnal felfüggeszthetik a webcím elérését, tiltólistára helyezve.
Távol-keleti webáruház lesz az online áruházából.
Megszerezhetik az ügyfelei adatait, ami a GDPR rendelet tükrében büntetést és negatív pénzügyi következményeket von maga után.

A visszaállítás (amennyiben egyáltalán lehetséges) sokkal költségesebb, mint a megelőzés, hiszen webáruház leállása esetén a kiesett bevétellel is kalkulálni kell. Rendkívül nagy presztízsveszteséggel is jár, elpártolhatnak a törzs vevők, az újak pedig megbízhatatlannak ítélhetik webáruházat.

Gondolja végig milyen károkat szenvedhet azzal, ha nem tartja felügyelet alatt webáruházát!

Készen áll arra, hogy biztonságban tudja webáruházát?