fbpx Skip to main content

A 2018-as évben már kifejezetten ciki lesz https kapcsolat nélküli oldalakat böngészni. Amellett, hogy bizonyos weboldalaknál valóban veszélyes lehet titkosítatlan kapcsolaton keresztül adatokat cserélni, a böngésző szoftverek is erőteljes harcba kezdtek szoftvereiken keresztül az SSL tanúsítványok elterjedéséért. Nem beszélve az internet egyik legnagyobb cégéről, a Google-ről.

A Google 2014. augusztus 6-án bejelentette, hogy előkelőbb helyre kerülnek a találatoknál az SSL tanúsítvánnyal rendelkező weboldalak. Ezzel a nappal elkezdődött a webes titkosítás hétköznapokban történő térhódítása. Ki akarna honlap tulajdonosként lemaradni a konkurenciától? Egy ideig persze lehetett tologatni a weboldalon történő bevezetését, de 2017. januárjától a böngészőkben már annyira erőteljes tájékoztatókkal találkoznak a felhasználók, hogy nincs olyan weboldal tulajdonos, aki ne akarná bevezetni a weboldalára az áhított zöld jelzést vagy lakatot.

Nem biztonságos URL

Ez egyértelművé teszi azt, hogy az SSL protokoll alkalmazása a webes kommunikációban nem csak és kizárólag egy biztonsági elem, hanem pénzben kifejezhető versenyhátrány azoknak, akik nem hitelesítik a weboldalukat.

De mi is az az SSL tanúsítvány?

Az SSL (Secure Sockets Layer) az internetes adatforgalom titkosításának leghatékonyabb eszköze. Honlapok, weboldalak titkosításakor az SSL-nek hála, HTTP helyett HTTPS protokollon zajlik a forgalom. A HTTPS jelenti a honlap és a böngésző közötti biztonságot. Ilyen esetben a weboldal címe https:// -sel kezdődik a böngészőben. A webcím előtti lakat ikonnal, zöld felirattal (mikor, melyik böngészőben) jelzi, hogy biztonságos kapcsolaton van a felhasználó.

Egyéb olyan tényezők, amik azirányba hatnak, hogy előmozdítsák a biztonságosabb web iránti igényt:

A Facebook már csak SSL protokollon keresztül engedélyezi a weboldal és az alkalmazás közötti kapcsolatot.
Egyre több látogató bizalmatlan az olyan oldalakkal szemben, ahol nincs SSL, vagyis biztonságos kapcsolat.
A Microsoft, a Google és a Firefox a HTTP/2-t csak SSL titkosítással engedélyezi.
A böngészők legtöbbje a websocket tehcnológiát csak SSL titkosítással engedélyezi.
Sok vállalkozás már SSL-t használ.
A Chrome és a Firefox egyre feltűnőbben figyelmeztet, ha egy weboldalon nincs SSL
A weboldal tulajdonosok a felhasználók egyre nagyobb részét veszíthetik el azért, mert nem biztosítanak megfelelő védelmet a böngészéshez.

Biztonságos böngészés

Ha Önnek is fontos a webes biztonsága, ügyfelei, látogatói elégedettsége, akkor lépjen és váltson SSL tanúsítványra! Szakembereink állnak rendelkezésére, hogy a lehető legoptimálisabb megoldást tudja választani honlapja biztonságáért, illetve a keresőben történő jobb helyezésének szavatolásáért. Lépjen kapcsolatba velünk, böngéssze SSL tanúsítvány ajánlatainkat: SSL tanúsítványok a netPR-től